Νευροανάδραση

Ποια είναι τ’ αποτελέσματά της;

Με τη Νευροανάδραση επιτυγχάνουμε:

 • Αύξηση χαλάρωσης και μείωση της πίεσης και της ανησυχίας
 • Ενισχυμένη δημιουργικότητα
 • Αντοχή σε υψηλό φόρτο εργασίας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους
 • Δυνατότητα συγκέντρωσης και μείωση ποσοστού σφάλματος
 • Συγχρονισμός και ισορροπία μεταξύ των δύο ημισφαιρίων
 • Ευελιξία της σκέψης και καλύτερη ανταπόκριση στα ερεθίσματα
 • Δυνατότητα να ξεπεραστούν οι παλινδρομήσεις και γρηγορότερη ανάταξη
 • Αυτό-ρύθμιση
 • Συναισθηματικός έλεγχος και αποτελεσματική προσαρμογή
 • Συνειδητοποίηση που ενσωματώνεται αντιληπτικά στην πραγματικότητα
 • Αυξημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Σε περιπτώσεις Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) τ’ αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.
Πέρα από την πετυχημένη σχολική απόδοση και την βελτίωση της συμπεριφοράς στα πλαίσια του οικογενειακού περιβάλλοντος, σε αρκετές ελεγχόμενες μελέτες σε αντιπροσωπευτικές ομάδες πληθυσμού παιδιών με ADHD παρατηρήθηκε αύξηση του δείκτη νοημοσύνης (IQ) κατά 10 μονάδες.

Σε περίπτωση της κατάθλιψης, έχουμε μια βαθμιαία ανάκαμψη της συναισθηματικής ανταπόκρισης και μείωση του βιώματος της κούρασης.

Σε περιπτώσεις κρίσεων πανικού ή άγχους, υπάρχει επίσης μια βαθμιαία βελτίωση, χάρη στη μείωση της συχνότητα και έντασης των κρίσεων.

Τέλος, σε περιπτώσεις επιληψίας, παρατηρείται επίσης μείωση στην ένταση και την συχνότητα των κρίσεων. Επιπλέον, πάντα με την καθοδήγηση του νευρολόγου, μπορεί να μειωθεί η δοσολογία της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής.

Image

Τι κάνει τη Νευροανάδραση τόσο επιτυχή;

Η ικανότητα εκπαίδευσης -και κατά συνέπεια- βελτίωσης της απόδοσης του εγκεφάλου. Ενός οργάνου εξαιρετικά προσαρμόσιμου, εύπλαστου και ικανού για εκμάθηση, αρκεί να του δοθούν οι ενδείξεις για το τι πρέπει να αλλάξει και να του παρασχεθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα.

This image for Image Layouts addon

Δίνοντας στον εγκέφαλο τις κατάλληλες πληροφορίες για τη σωστή λειτουργία του, μπορεί να τις ακολουθήσει.

Από τον συνδυασμό της σωστής αυτορύθμισης ενός ώριμου εγκεφάλου και της συνολικής εκρήγορσης και αυτοσυγκέντρωσης του ατόμου, προκύπτει ένα συγκεκριμένο πρότυπο στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. 
Εφόσον το άτομο διατηρεί αυτές τις επιδόσεις, ο εγκέφαλος σταδιακά μαθαίνει να λειτουργεί -και να διατηρείται- στα νέα επίπεδα.

Πώς είναι η διαδικασία εκπαίδευσης του ΗΕΓ;

Ένα ηλεκτρόδιο τοποθετείται στο κρανίο του εκπαιδευόμενου με τη χρήση gel ή πάστας επαφής, ενώ άλλα δύο ηλεκτρόδια τοποθετούνται στους λοβούς των αυτιών.

Ο εκπαιδευόμενος έχει μπροστά του την οθόνη του υπολογιστή του παιχνιδιού, στο οποίο αντιδρά χρησιμοποιώντας μόνο το ΗΕΓ (χωρίς χειριστήρια) για περίπου 30’.

Πίσω από τον εκπαιδευόμενο βρίσκεται ο ειδικός θεραπευτής, ο οποίος παρακολουθεί το ΗΕΓ καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίας, χωρίς να παρεμβαίνει στη διαδικασία της εκπαίδευσης.

Image

Πόσο διαρκεί συνήθως η εκπαίδευση του ΗΕΓ;

Με δεδομένο πως αποτελεί μια μαθησιακή διαδικασία, τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων αρχική πρόοδος φαίνεται μέσα στις 20 πρώτες συνεδρίες, αν και γενικά οι αρχικοί στόχοι επιτυγχάνονται μέχρι τις 25 συνεδρίες -οπότε και επαναλαμβάνονται τα αρχικά τεστ. Για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μπορεί να απαιτηθούν οι διπλάσιες -και ίσως περισσότερες-συνεδρίες, ενώ σε πιο σοβαρές περιπτώσεις (αυτισμός, Αsperger, Traumatic Brain Injury - ΤΒΙ) καθορίζεται ανά περίπτωση.

Image

Αρχελάου 25,
Παγκράτι - Αθήνα 11635

Τηλ.: 21 6000 0019
E-mail: info@neuroanadrasi-athens.gr

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 21.00
Σάββατο: 10.00 - 18.00

NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Νευροανάδρασης
και ενημερωθείτε  για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ενδιαφέρουν