Εκπαιδεύοντας τον εγκέφαλό μας!

Τι είναι η Νευροανάδραση

Φανταστείτε την ως μια αεροβική άσκηση του εγκεφάλου!

Ο εγκέφαλός μας με τα 300 περίπου δις κύτταρά του (νευρώνες) και τα 10 τρις συνάψεων μεταξύ των νευρώνων, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας υπέροχος υπολογιστής που οργανώνει και ελέγχει απλές σωματικές λειτουργίες έως σύνθετες νοητικές και συναισθηματικές καταστάσεις.
Η απόδοσή μας λοιπόν καθορίζεται από το πόσο αρμονικά λειτουργεί ο εγκέφαλός μας.

Είναι μια ενεργητική μάθηση όπου προκαλούμε τον εγκέφαλο να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο.

Η Νευροανάδραση σας δίνει τη δυνατότητα ν’ αποκτήσετε μια εικόνα των εγκεφαλικών σας κυμάτων, και με βάση αυτή να εκπαιδευτείτε να τα τροποποιείτε προς το καλύτερο!
Αποτελεί μία ανώδυνη και μη παρεμβατική στρατηγική μάθησης με μόνιμα αποτελέσματα!
Image

Κάθε νοητική, συναισθηματική και φυσιολογική κατάσταση στην οποία μπορεί να περιέλθουμε έχει ένα αντίστοιχο ηλεκτροχημικό υπόβαθρο το οποίο θα καθορίσει την ποιότητά της.

Η Νευροανάδραση είναι το πεδίο εκείνο που ασχολείται με την εγκεφαλική λειτουργία, έτσι όπως αυτή επηρεάζει τη λειτουργικότητά μας σε νοητικό, συναισθηματικό και φυσιολογικό επίπεδο, και προσφέρει τη δυνατότητα να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την δραστηριότητα αυτή με τρόπο που μας κάνει αποτελεσματικότερους, μαθαίνοντας να αναγνωρίζουμε και τροποποιούμε πληροφορίες για την εγκεφαλική μας λειτουργία, η οποία μεταφράζεται σε οπτικά και ακουστικά σήματα από σύστημα υπολογιστών συνδεδεμένα με ένα τύπο ηλεκτροεγκεφαλογράφου.

Πού χρησιμοποιείται;

Σε μια σειρά καταστάσεων ή διαταραχών που συνδέονται με τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Ενδεικτικά, μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ADD/ ADHD (διάσπαση προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα), προβλήματα συμπεριφοράς, ειδικά μαθησιακά προβλήματα,  τρίξιμο δοντιών, χρόνιους πόνους, προβλήματα ύπνου, ημικρανίες, ή κόπωση.

Επιπλέον, συμβάλλει στον έλεγχο ενός εύρους συναισθηματικών διαταραχών -όπως άγχος και κατάθλιψη- αλλά και περιπτώσεων επιληψίας, εγκεφαλικής παράλυσης και ελαφρών τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων.

Πώς εφαρμόζεται;

Η αφετηρία γίνεται με μια πρώτη συνάντηση, κατά την οποία καταγράφονται τόσο τα συμπτώματα, όσο και το ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό σας. Στις επόμενες συναντήσεις γίνεται η πρώτη ΗΕΓ εκτίμηση -και σε περίπτωση που κριθούν απαραίτητα, μπορεί να γίνουν τόσο ένα  ποσοτικό ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (QEEG) όσο και μια σειρά ψυχομετρικών tests.

Image

Αρχελάου 25Α
Παγκράτι, Αθήνα 116 35

Τηλ.: 21 6000 0019
E-mail: info@neuroanadrasi-athens.gr

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα - Παρασκευή: 09.00 - 21.00
Σάββατο: 10.00 - 18.00

NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Νευροανάδρασης
και ενημερωθείτε  για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ενδιαφέρουν